Gyakori kérdések Colorband Zenekar

A zenekarhoz leggyakrabban érkező kérdések

Természetesen további, a listán még nem szereplő gyakori kérdéseket is szívesen várunk akár emailben, akár telefonon!

Hétköznapokon vállal-e fellépést a zenekar?

Igen. Takarékossági okokból egyre gyakrabban találkozunk olyan igényekkel, melyek szerint az esküvőket, nem hétvégén szeretné tartani a kedves pár, hanem hétköznap. Ahogy egy vendéglátó egység is sokkal kedvezőbb áron tudja kínálni a szolgáltatásait hétköznapokra, úgy a zenekari szolgáltatásaink is jelentős árkedvezménnyel tudnak igazodni ezekhez az igényekhez. Nagy általánosságban kijelenthető, hogy egy hétköznap megrendezett esküvő, vagy party teljes költségei akár 30%-al is olcsóbbak lehetnek a hétvégékhez viszonyítva. Természetesen a szolgáltatások minősége a hétköznap megrendezett esküvőkön is teljes értékűek.

Hány óráig játszik a zenekar?

A zenekar hajnali 4 óráig vállalja az adott rendezvényt, az árajánlatban megadott paraméterek szerint. A 4 óra utáni élőzene szolgáltatás igényének esetén, minden megkezdett óra feláras.

Mekkora a zenekar helyigénye?

Alapvetően a Colorband esküvői zenekar kis helyen elfér, játszottunk már 3X2.5-ös dobogón is, tehát ami ennél nagyobb, az csak előny. Természetesen a dobogó nem feltétele a színpadképnek és a zenekar munkájának.

Hangosítást és fénytechnikát kell-e biztosítani a zenekar részére?

Nem, a zenekar komplett professzionális hang- és fénytechnikával rendelkezik, ez ugyanúgy az élőzenei szolgáltatás része. A hangerő kapcitás 3-400 főig hiánytalanul kielégítő. Az ennél nagyobb DB igényű rendezvények (sportcsarnokok, szabadtéri koncertek, road show-k) már külön hangosító cégek feladatai.

Mennyit játszotok egy esküvőn?

Nálunk nincs „menetrend szerűen” megszabva a zenekari játékidők hossza (pl. sok zenekar 45 perc muzsika után 15 perc szünetet tart). Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy egy adott pillanatban „kinyírhatjuk vele a bulit”. Ezt elkerülvén, van úgy hogy több órás etapokat is végigjátszunk, ha a hangulat úgy kívánja (amit természetesen mi biztosítunk ). Szünet csak kifulladásnál!

Vacsora alatt játszik-e a zenekar?

Vacsora alatt a zenekar is vacsorázik. A vacsora alatt halk aláfestő zene szól (kérésre ezt is leegyeztetjük hogy milyen muzsikát kíván a kedves pár), természetesen pont olyan hangerővel, ami mellett kellemesen lehet beszélgetni is.

A polgári szertartás kihangosítását meg tudjuk-e oldani?

Igen, erre a zenekarnak van egy külön hangrendszere. A kihangosítást csak akkor tudjuk felár nélkül vállalni, ha a ceremónia ugyanabban a teremben történik, ahol a zenekari felszerelés fel van állítva. Ha másik helyszínen (másik terem, szabadtér, stb.) történik, úgy a zenekari technikus felel hangosítási feladatért. Ezt egy minimális felár (5.000 ft) ellenében tudjuk kivitelezni.

Sztárvendég/Fellépők kihangosítását vállaljátok-e?

Igen meg tudjuk oldani a következő feltételekkel: ha sztárvendég érkezik a rendezvényre, természetesen csatlakozhat a zenekar hangrendszerére, ha hoz magával SAJÁT fellépő mikrofont, és fél-playback műsorok esetén a hanghordozón (cd, pendrive, minidisc, stb.) kívül LEJÁTSZÓT is. A fél-playback műsorok előadásánál a sztárvendégnek gondoskodnia kell olyan kollégája jelenlétéről is, aki a megfelelő trackeket az adott pillanatban indítja neki a műsora alatt. A zenekar ezt a feladatot nem tudja vállalni. Külön igény esetén, a násznépből esetlegesen meglepetésműsort előadó vendégek számára, a zenekar rendelkezésre bocsájtja a saját technikáját, amely szigorúan az együttes felügyelete mellett történik.

Megoldható-e, hogy a szünetekben a mi zenéink szóljanak?

Igen megoldható. Ebben az esetben is az a kérésünk,hogy a hanghordozón kívül lejátszóról is gondoskodjon a kedves pár. (CD player, laptop, stb.)

Kérésünkre megtanultok olyan számokat amelyek nincsenek a repertoárotokban?

Igen, erre is van lehetőség „egészséges keretek”között. Értjük ezalatt,hogy 1-2 szám megtanulása nem okoz problémát, nagyon szívesen meg is tesszük, de túl sok dal igényére nem vagyunk kapacitáltak. Figyelembe kell venni, hogy a csapat havi 5-8 esküvőn szolgáltat zenét, így ezzel kapcsolatban nyilván minden zenekarnak véges a terhelhetősége. Azt szoktuk még kérni, hogy lehetőség szerint inkább olyan kérések érkezzenek hozzánk, amelyeket utána a zenekar hosszú távon is rögzíthet a műsorára. A túlzott „réteg zenei” kívánságok azért nem előnyösek, mert azon muzsikákat feltételezhetően soha máskor nem kell a zenekarnak előadni, így inkább a „populáris kedvenceket” részesítse mindenki előnyben.

Hosszabbításra van-e lehetőség?

Igen van. Alapvetően a zenekar-a szerződésben foglaltak szerint-hajnali 4 óráig szolgáltat élőzenét. 4 óra után minden megkezdett óra feláras. Ennek konkrét részleteit (ár, időtartam, stb.) a zenekari szolgáltatói szerződés tartalmazza.

Lehet-e fellépni, karaokezni a zenekarral?

Igen, mindezt szintén „egészséges” körülmények között. Abban partnerek vagyunk hogy akik kedvet éreznek magukban, azok a zenekar kíséretével 1-2 dalt előadhassanak-emelve ezzel az est hangulatát és családiasságát. Az egészséges körülményt arra értjük, hogy ha már minden második számot a kedves vendég szeretne énekelni, ott nagy valószínűséggel a szerepelni vágyásnak egyéb objektív motivációi vannak. (pl. alkohol)

Vállal-e a zenekar „ceremóniamesterkedést?

Ha nincs vőfély, vagy ceremóniamester az esküvőn, abban az esetben a zenekar „házigazdává” avanzsál. Mivel egyébként is interaktív a csapat (folyamatos kapcsolattartás van a közönséggel, amelyet nagyon fontosnak tartunk) így az alap vőfélyi feladatokat el tudja látni. Ez természetesen nem terjed ki olyan opciókra mint például a játék, vagy a vacsora fogások közötti verses összekötő beszédek.

Van-e lehetőség nagyobb apparátussal színpadra állni?

A zenekar alapvetően 4 fős felállású. A zenekari létszámigény szerint bővülhet plusz szólistákkal (gitárossal, fúvósokkal), erre való igény esetén az ajánlat tartalmazza a bővülés részleteit és árait. 4 főnél kisebb apparátussal nem vállalunk élőzenei fellépést.

Milyen igényei vannak a zenekarnak az est folyamán?

 • Zárható, kulturált öltözőhelyiség (akár mosdóval ellátott személyzeti öltöző).
 • Minimum egyszeri étkezés (lehetőség szerint meleg) a zenekari tagok számára 6 főre. (4 fő alap zenekar,+2 fő technikai személyzet).
 • Alkoholmentes italok: üdítő, ásványvíz, kávé és estlegesen szeszes ital (ez utóbbi előre egyeztetett mennyiségben).
 • Ingyenes parkolási lehetőség a zenekari busz számára.

A zenekar vállalja-e a műsor konferálását külföldi vendégek esetén is?

Az angol nyelven való műsorközlés, kapcsolattartás a közönséggel alapvető szolgáltatása a zenekarnak. Német nyelven is megoldható a kommunikáció, de ha sok német ajkú vendég van, akkor célszerű igénybe venni egy plusz németes kollégánk (énekes harmonikás-gitáros) segítségét. A zenekar a leggyakrabban a következő nemzetségű közönségnek játszott már (természetesen ilyen nyelvű műsora is van a zenekarnak több óra):

 • Angol ( Amerikai)
 • Német
 • Olasz
 • Horvát (Szerb)
 • Héber

Mit tartalmaz a zenekar fellépődíja?

 • Teljes körű, igényes élőzene szolgáltatást a rendezvény elejétől másnap 04h.-ig.
 • Rendelkezésre állást, és együttműködést az összes szolgáltatóval (fotó, mozgókép, ceremóniamester, vetítés, stb.) a rendezvény teljes időtartama alatt.
 • Komplett professzionális hang és fénytechnikát.
 • Interaktív élőzenei kiszolgálást a közönség bevonásával, vőfély hiányában az alapvető ceremóniamesteri feladatok ellátását.
 • Sztárvendég/fellépő kihangosítását.
 • A zenekari szünetekben és a vacsora alatt Audio háttérzene szolgáltatását.
 • A zenekar tiszteletdíja, kizárólag az utazási és egyéb szállítási költségeket nem tartalmazza, valamint a hajnali 04h utáni élőzene szolgáltatást.

GYIK

Telefon link: +3620 539 55 51