Party zenekar Colorband

A party zenekar elnevezés eredete

Ahhoz, hogy képet kapjunk a party zenekar elnevezésről, tekintsünk vissza pár évtizedet az időben és idézzük magunk elé a régi amerikai filmek képkockáit, melyeken derűsen mosolygó és pezsgőző hölgyek és urak mögött a háttérben szimpatikus együttesek muzsikáltak. Ugye milyen jellegzetes? Ezek a filmbéli jeles alkalmak szinte elképzelhetetlenek lettek volna zenekar nélkül. Az elnevezés találó, hiszen az ilyen összejövetelek hangulatáról, valódi party jellegéről egy megfelelően kiválasztott zenekar volt hivatott gondoskodni.

Party zenekar

A party zene elnevezés napjainkra hazánkban olyannyira divatossá vált, hogy minden a tánc- és szórakoztató zenei szektorban tevékenykedő zenekar közkedvelt stílusneve lett. A mai Magyarországon utcabált, céges- vagy családi rendezvényt, születésnapot szervező megrendelő bőséges zenekar kínálatból válogathat.

Mikor lehet szükség a party zenekarok játékára

Születésnap, házassági évforduló, ballagás, legénybúcsú, családi, baráti összejövetel és még sorolhatnánk… Ezen események mindegyike olyan jó kedélyű jeles alkalom, melyet felszabadultság, öröm, ünneplés és jókedv jellemez. Mindezen körülményekre garancia lehet egy megfelelően kiválasztott party zenekar.

Mitől jó egy party?

Szemben az esküvők relatívan kötött menetrendjével, egy party vagy buli sokkal kötetlenebbül, szabadabb szemléletben zajlik. Az együttes tagjainak nem kell annyira intenzíven a meghatározott feladatokra koncentrálni (pl. menyasszony szöktetés, menyecske tánc, gyertyafény keringő, stb…) ezáltal bizony még nagyobb feladat elé kerülnek: ez pedig nem más, mint a teljes rendezvény party jellegének kialakítása, felépítése.

Az együttes alapvető feladatai

A party résztvevői szeretik, ha a buliban a zenekar dinamikusan felépíti, majd uralja az általa teremtett hangulatot. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a közönség értékeli, amikor a „zenekar kezében van a gyeplő”. Véleményünk szerint azonban nincs fokozhatatlan hangulat! A jó party zenekarok már a csúcson lévő hangulatot is képesek még följebb emelni. Kedvére játszani a közönségnek. Talán ez a legnehezebb és egyben legnagyobb kihívást jelentő feladat egy megfelelő együttes számára.

Nem könnyű dolog eltalálni az optimális arányt a közönség zenei ízlése és a party hangulatához illő dalok között. Mindig nagy gondot fordítottunk és fordítunk arra, hogy lehetőség szerint minden kívánság elhangozzék a party folyamán, azonban nem megtörve a buli hangulatát (pl. egy lírai kérést nem teljesíthetünk a gigantikus pörgés közben). Nagyon fontos dolognak tartjuk a közönség szívével és fejével való gondolkodást is.

Rendezvénytől és korosztálytól függetlenül egy zenekar sokkal autentikusabb, ha kellő empátiával képes jól megítélni azt, hogy zeneileg és színpadilag mit kíván meg az adott szituáció. A közönség mégis akkor minősíti jelesre egy együttes játékát, ha kérése parancsértékű volt a buliban, a zenekar eljátszotta kedvenc dalait és így szívében megelégedettséggel távozhat. Ezen feladatoknak hiánytalanul eleget tenni nem egyszerű dolog, de a Colorband party zenekar azon munkálkodik, hogy a fentiekben említetteket a kellő dinamizmussal és eleganciával szolgáltathassa Önöknek.

Telefon link: +3620 539 55 51